Personvern

Erklæringen

Denne informasjonskapselerklæringen forklarer hvordan Nobema AS, org. nr. 918 783 768 («Nobema») og Nobemas samarbeidspartnere benytter informasjonskapsler ved bruk av Nobemas nettsteder som websider tilknyttet nobema.no, marked.nobema.no og nyhetsbrev, heretter samlet omtalt som «Tjenestene».

Tjenestene eies og drives av Nobema AS, med forretningsadresse Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo, og postadresse Nobema c/o Sentralen, Postboks 183 Sentrum, 0102 Oslo.

Personvern og informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en tekstfil som inneholder en liten mengde data som lastes ned til og lagres på enheten du bruker for å få tilgang til Tjenestene. Informasjonskapsler kalles ofte for «cookies».

Informasjonskapsler brukes på nobema.no og marked.nobema.no for blant annet å registrere hvor på nettstedet brukere beveger seg. Vi lagrer ikke personopplysninger i denne prosessen. Innsikten dette gir oss, er med på gjøre brukeropplevelsen for alle besøkende bedre. Sporingsbilder, eller andre lignende filer, kan også gjøre det samme. Nobema bruker begrepet "informasjonskapsler" i denne erklæringen for å referere til alle filene som samler inn informasjon på denne måten.

Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler. § 2-7b Bruk av informasjonskapsler/cookies sier følgende:

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

  1. utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett
  2. som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.

Les mer om informasjonskapsler på Nasjonal Kommunikasjonsmyndighets side her.

 

Samtykke til bruk av informasjonskapsler

Når du går inn på og tar i bruk Tjenestene, samtykker du til at Nobema og Nobemas samarbeidspartnere plasserer og leser informasjonskapsler på din enhet som beskrevet i denne erklæringen.

Dersom forhåndsinnstillingen i nettleseren din angir at du aksepterer informasjonskapsler, anses dette som at du har samtykket til bruk av informasjonskapsler. Du har til enhver tid mulighet til å trekke tilbake ditt samtykke ved å endre dine innstillinger i nettleseren din, se punkt 5 nedenfor som gir mer informasjon om våre informasjonskapsler og hvordan du kan endre dine innstillinger for å trekke tilbake samtykke.

Vår bruk av informasjonskapsler

Nobema bruker informasjonskapsler til tre overordnede formål:

  • For å kunne levere og tilpasse Tjenestene til deg,
  • For å opprettholde og videreutvikle Tjenestene og
  • For å kunne levere, tilpasse og måle effekten av annonser som vises til deg som bruker av Tjenestene.

Informasjonskapsler fra HubSpot

Vi bruker HubSpot for å analysere hvordan besøkende navigerer og bruker sidene våre. For eksempel får vi vite tidspunkt på dagen, hvilke sider de besøker, og hvor lenge de bruker siden. Vi lagrer ingen personopplysninger rundt dette.

HubSpot bruker informasjonskapsler; små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. For å sikre personvernet ditt anonymiseres alle opplysninger som kan identifisere deg, inkludert IP-adresse.

Disse informasjonskapslene er:

hs-analytics.net

Samler inn og analyserer data relatert til bruk og ytelse på vårt nettsted.

hubspot.com

Samler anonyme statistiske data relatert til brukerens besøk på nettstedet vårt, for eksempel antall besøk, gjennomsnittlig tid brukt på nettstedet og hvilke sider som er lastet inn. Hensikten er å segmentere vårt nettsteds brukere i henhold til faktorer som demografi og geografisk beliggenhet, for bedre være i stand til å strukturere og forstå våre målgrupper og bedre tilpasse vår markedskommunikasjon.

usemessages.com

informasjonskapsel som benyttes i forbindelse med «chatte-boblen» på nettstedet vårt.

Se forøvrig HubSpot Privacy policy: HER

 

Behandling av personopplysninger

Som eier av dette nettstedet sikrer Nobema AS at de personopplysninger som du gir oss, ikke blir misbrukt, jf. reglene i personopplysningsloven. Eiere av dette nettstedet, bekrefter at denne informasjonen behandles strengt og den kun brukes til det formål som er ment for innsamling av data.

 

Kontroll av informasjonskapselbruk

Du kan når som helst slette eller stenge av for informasjonskapsler ved å velge dette i nettleseren din. Disse innstillingene er vanligvis funnet i menyen "alternativer" eller "innstillinger" i nettleseren.

Følg lenkene nedenfor og les mer om hvordan du endrer innstillinger knyttet til informasjonskapsler i din egen nettleser:

Vær oppmerksom på at noen av våre funksjoner eller tjenester kanskje ikke vil fungere som forventet dersom du velger å slå av informasjonskapsler.

 

Type opplysninger som behandles

En informasjonskapsel inneholder typisk anonymiserte data om bruk av Tjenestene slik at Nobema og Nobemas samarbeidspartnere ikke vet at dette er opplysninger om deg. En informasjonskapsel kan likevel i noen tilfelle inneholde personopplysninger som navn, påloggingsinformasjon nødvendig for å bruke Tjenestene, data om din enhet, dine valg ved bruk av Tjenestene og lignende, samt informasjon som sammen med andre datasett kan knyttes til din person.